تصمیم صحیح بگیریم

ارزیابی کامل از شرایط، موقعیت ها و  تصمیماتی که قبلاً گرفته ایم، به اضافه ریشه یابی افکار منفی، لازمه تصمیم گیری صحیح است.

 برای تصمیم گیری صحیح لازم است در ابتدا ارزیابی کاملی از شرایط، موقعیت ها و تصمیماتی که قبلاً گرفته ایم ثبت کنیم و به موفقیت خود نمره دهیم. سپس افکار منفی که در ذهن خود مرور می کنیم را حتما ثبت کرده و به دنبال ریشه افکار ناکارآمد خود باشیم.

اغلب افراد نیاز دارند در مورد دید و بازدید، سفر، رفت و آمد و گذراندن اوقات برنامه ریزی داشته باشند و نهایتا بتوانند تصمیم بگیرند. یکی از مسائلی که می تواند مانع برنامه ریزی دقیق شود نداشتن مهارت تصمیم گیری است.   برای کسب مهارت در برنامه ریزی و تصمیم گیری باید به این نکات توجه کرد: برنامه ای که تدوین می شود باید قابل اجرا باشد و با شرایط روحی، اقتصادی و اجتماعی خانواده همسو باشد. ضمنا از مشورت با دیگر اعضای خانواده نیز بهره گرفت و اطلاعات در آن زمینه کافی باشد. برخی از افراد برنامه های زیادی را تدوین می کنند، اما با توجه به این که به زمان توجه ندارند در نتیجه برنامه های آنها با شکست مواجه می شود و نهایتا به توان برنامه ریزی و تصمیم گیری آنها صدمه وارد می شود. 

 برای اینکه بتوانیم تصمیم بگیریم لازم است در گام اول یک ارزیابی کامل از شرایط و موقعیت ها و تصمیماتی که قبلاگرفته ایم ثبت کنیم و به موفقیت خود نمره دهیم. سپس افکار منفی که در ذهن خود مرور می کنیم را حتما ثبت کرده و به دنبال ریشه افکار ناکارآمد خود باشیم.

افکار منفی ریشه در خانواده و سبک زندگی و اطرافیان دارد و قبل از شناسایی لازم است از تمرینات تنفسی و تمرکزی بهره بگیرید. یعنی در یک شرایط آرام و بدون صدا بعد از تمرکز و تنفس عمیق اقدام به شناسایی و ثبت افکار منفی و استرس های خود کنید. چنانچه افراد نتوانند بر افکار منفی خود غلبه کنند نهایتا ترس و استرس و اضطراب مانع زندگی آرام آنها خواهد شد. برای هرکدام از افکار منفی یک دلیل منطقی و یک راه جایگزینی ارائه کنید و در ستونی آن را بنویسید. افکار منفی سم ذهن هستند و چنانچه راه خروج از آن را بیابید نهایتا می توانید با آرامش تصمیم بگیرید و تصمیمات خود را اجرایی کنید. 

  افرادی که معمولا نمی توانند تصمیمات کارآمدی را اتخاذ کنند و دائم بر سر چندراهی می مانند و توان انتخاب ندارند، ویژگی های زیر را دارند:

         به شدت کمالگرا هستند و فرصت هیچ گونه خطایی را برای خود قائل نیستند.

       اعتماد به نفس پایینی دارند و نگرش آنها نسبت به تصمیماتی که می گیرند این است که احتمالاتصمیم  غلطی گرفته اند.

     مسئولیت پذیری پایینی دارند و به صورت بیمارگون از لحاظ کارکرد اجتماعی درگیر نظرات دیگران هستند و می ترسند که مورد مواخذه قرار بگیرند.

      انرژی جسمانی پایین تری دارند و اصطلاحاَ تنبل و کم حوصله هستند.

    از مهارت کنترل خشم پایینی برخوردارند.

    اطلاعات پایین تری دارند.

     توان پیش بینی آنها ضعیف است.

    شکست های مکرر را تجربه کرده اند.

     خُلق پایین دارند و افسرده هستند.

     از اختلالات روانشناختی رنج می برند.

    بیش از حد مضطربند.

     میزان بدبینی آنها به شدت بالاست و منفی گرا هستند.

 

     نویسنده: مهرنوش دارینی

نظرات 1 + ارسال نظر
amin یکشنبه 16 فروردین 1394 ساعت 12:55 http://24ip.ir

سلام
وبلاگ خیلی خوبی داری
با استفاده از این سایت بازدید وبلاگت رو بالا ببر که بهتر بشه
تبادل بنر و لینک هم میتونی انجام بدی
24ip.ir
حتما امتحانش کن بازدهی خوبی داره واست

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.